ALEKSANDAR TRIFUNOVIĆ Komunikacija puna mržnje nenormalno je popularna

Radio Rojc

Objavljeno 08.09.2021. pod Društvo, Kultura

Ispred kampanje “Hejt sLOVEni, još ste živi” na ljetnoj pozornici MMC Fažana pojavio se glavni urednik BUKA Magazina – Aleksandar Trifunović i razgovarao je s Petrom Fehirom.

S posebnim naglaskom na toksičnost govora mržnje, kampanja “Hejt sLOVEni, još ste živi” tumači svakodnevni diskurs Balkana kroz kratki video uradak koji je objavljen 10. travnja ove godine. Video broji preko milijun pregleda na YouTubeu i brojna dijeljenja na društvenim mrežama.

“Svi javni servisi bivše Jugoslavije emitirali su spot. Nije nama cilj bio – niti je to moguće – jednim spotom zaustaviti govor mržnje u javnom prostoru. Ali smo govor mržnje uveli u javni prostor na nikad viđen način.” – naglašava Trifunović.

“Ovim smo spotom govor mržnje predstavili onakvim kakvim on jest – brutalnim. Najbolji rezultat ove kampanje i spota jest upravo uvođenje štetnosti govora mržnje u javni prostor. Naravno da on nije manji – ali je barem konstatirana lakoća njegova postojanja, popularnost, a i naša potreba da se kao društvo njoj odupremo. Nenormalno je da je takva vrsta govora toliko popularna. Mislim da smo napravili jednu veliku stvar.” – završava glavni urednik banjalučkog magazina BUKA.    

Foto: Fažana Media Fest

Pripremio: Ivan Slijepčević

RSS 2.0 | trackback