PEĐA BAJOVIĆ Stand up ima supkulturne sličnosti s rock ‘n’ rollom

Radio Rojc

Objavljeno 09.09.2021. pod Društvo, Kultura

U privremenom fažanskom studiju Radio Rojca u sklopu FMF 2021., gostovao je stand up komičar Peđa Bajović.

“Ne bih rekao da sam najbolji stand up komičar s ovih prostora, ali sam sigurno najveći izvoznik stand up komedije. Najviše nastupam vani i po ovim našim malim državicama. To je sve tehnički izvoz.” – započinje Bajović.

“Nosim majicu FMF po Fažani. Ja sam prijatelj festivala i ljudi s festivala, pomažem sa svime.”

Na pitanje kako je situacija s koronom utjecala na njegovu karijeru, Peđa ističe blagodati Zooma i virtualnih nastupa, koji su mu i otvorili vrata za potpisivanje ugovora s Comedy Dynamics.

Bajović je i prokomentirao supkulturnu sličnost rock ‘n’ rolla i stand up komedije. “Jedan britanski kolega je rekao da stand up zadnjih dvadesetak godina ima značenje koje je nekad imao rock ‘n’ roll. To je jedan vid zabave kroz koji se provlači subverzivna priča. Ipak, ne treba ga mistificirati jer je dobar dio komičara fokusirano samo na ulogu zabavljača i progovara o plitkim temama.”

Peđa se osvrnuo i na svoje iskustvo rada u medijima.

“Jako puno mi to medijsko iskustvo pomaže u današnjem radu. Moj novinarski rad bio je svakakav. Radio sam na radiju 202 u Beogradu, poslali su me u sportsku redakciju. Nisam pratio sport pa sam ispalio da pratim boćanje i streličarstvo. Radio sam i kao honorarac na Telegrafu i odmah sam počeo pisati reportaže. Sve to mi je pomoglo u tom storytelling aspektu kod komedije.”

Pripremio: Ivan Slijepčević

RSS 2.0 | trackback