Pristupačna psihološka pomoć lokalnoj zajednici

Radio Rojc

Objavljeno 24.02.2022. pod Društvo

“Čuvajmo (mentalno) zdravlje” slogan je ovogodišnjeg Tjedna psihologije, koji se tradicionalno održava već petnaestu godinu diljem Hrvatske svakog trećeg tjedna u veljači. U ime Društva psihologa Istre, psihologinja Sanja Subotić objašnjava da se u posljednje dvije godine projekt intenzivnije usmjerio na probleme nastale u pojedincima i društvu uslijed novih okolnosti.

“U početku, osnovni ciljevi projekta bili su učenje o radu psihologa u zajednici, pružanje pomoći građanima, a onda i skidanje stigme o psihologiji. Nažalost, na početku pandemije događali su se i potresi te su se psiholozi posebno organizirali kako bi pomagali ljudima uživo ili putem telefonskih linija za pomoć”, kaže psihologinja.

Prema njenim riječima, psihička patnja bi se trebala tretirati jednako važno kao vidljive fizičke povrede.

“Pozitivna stvar koja se rodila u toku pandemije jeste to što su psiholozi postali pristupačniji, možete iz doma dobiti savjetovanje. Psihologija je postala prihvatljiva opcija te su počeli da se rađaju i novi projekti, a sve više kolega se uključuje u rad na pomoći zajednici”, navodi naša sugovornica.

Oznake: , , ,

RSS 2.0 | trackback