Društvene i humanističke znanosti u suvremenom društvu

Radio Rojc

Objavljeno 11.01.2018. pod Društvo, iz Rojca
tribina u Rojcu

U dnevnom je boravku Rojca krajem prosinca organizirana  tribina o stanju društvenih i humanističkih znanosti u suvremenom društvu. Sudjelovali dr.sc. Irena Srdanović, Anita Buhin, mag., Sara Žerić i Robert Slacki, a moderator je bio Vedran Stanić.

Pitanja su s kakvim se izazovima suočavaju društvene i humanističke znanosti u današnje vrijeme, kako odgovoriti na izazove i kakva im je budućnost? O ovim i sličnim pitanjima razgovaralo se s profesoricom s pulskog Sveučilišta, doktorandicom i dvoje studenata, kako bi čuli kako se na ovu temu gleda iz različitih perspektiva.

Irena Srdanović je završila preddiplomski studij Japanskog jezika i književnosti na Filološkom fakultetu Sveučilišta u Beogradu. Magistrirala je na području lingvistike na Odjelu za opću i komparativnu lingvistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani, a doktorski studij je završila na Tokijskom tehnološkom sveučilištu u Japanu, a zatim na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani. Bila je više godina pedagoško i znanstveno-istraživački aktivna na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani, najprije kao asistentica, a zatim kao docentica te je godinu dana gostovala na Nacionalnom institutu za japanski jezik i lingvistiku u Tokiju. Od 2015. godine osnovala je novi preddiplomski studij japanologije na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, gdje je trenutno zaposlena.

Anita Buhin je završila preddiplomski (2008.) i diplomski studij (2011.) povijesti i hrvatskog jezika i književnosti na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, te diplomski studij srednjoeuropske povijesti na Srednjoeuropskom sveučilištu u Budimpešti (2012.) Od 2013/14. na poslijediplomskom je doktorskom studiju na Europskom sveučilišnom institutu (EUI) u Firenci. Vanjska je suradnica Centra za kulturološka i povijesna istraživanja socijalizma.

Sara Žerić je završila preddiplomski studij povijesti na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, a trenutno je na diplomskom studiju povijesti na istome sveučilištu i tajnica je ISHE (Međunarodna udruga studenata povijesti).

Robert Slacki je završio preddiplomski studij povijesti na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, a trenutno je na diplomskom studiju povijesti pri istome sveučilištu i predstavnik je Filozofskog fakulteta u Studentskom zboru.

Oznake: , , , , , ,

RSS 2.0 | trackback