Radio na ledu

Radio Rojc

Objavljeno 21.12.2017. pod Društvo, iz Rojca, Kultura
radio na ledu

48-satni radio maraton – Revija na ledu – Što se sprema ?

Program ovog dvodnevnog radija može se slušati na području grada Pule na FM frekvenciji 89,7 MHz ili stream na stranici www.radio.rojc.eu. „Radio na ledu“ realiziran je u suradnji Art&Music festivala, Revije na ledu i Radio Rojca, a sve to ne bi bilo moguće bez strastvene pomoći brojnih zaljubljenika u radio medij.

Od 22. prosinca u podne do 24. prosinca u podne na linkovima ispod može se slušati Radio Na Ledu

RADIO NA LEDU 64AAC+

RADIO NA LEDU 128AAC+

RADIO NA LEDU 320MP3

Radio na ledu oganizirali su Art&Music Festival, Revija na ledu i Radio Rojc.
Pomogli su: “Radio Mozaik” i “Hosting Centar

revija na ledu

Od 22. prosinca u podne, pa sve do 24. prosinca u podne, u eteru iznad Pule program će emitirati „Radio na ledu“. Ovaj 48-satni radio maraton stvorili su i osmislili polaznici radionice nazvane „Tečaj radio krojenja“ koja je premijerno, uz već tradicionalnu strip-radionicu, održana u okviru ovogodišnjeg Art&Music festivala. Tečaj je pokrenuo voditeljski dvojac Revije na ledu – Brada & Bebe.

Radio je više od onoga što čujemo. Radio ne poznaje granice, njegov je signal jednako neizbježan koliko i nezaustavljiv“, u uvodniku u prošlogodišnji, treći Plan za bijeg koji se od 27. do 30. listopada održavao u Zagrebu pod nazivom Radio kao mjesto otpora, ističe jedna od najnagrađivanijih, sada bivša urednica Trećeg programa HR-a, Ljubica Letinić, te nastavlja: „Ako je točno da radio ne možemo dovoljno razumjeti samo slušanjem, možemo li ga i kako, u digitalnoj globalizaciji, upotrijebiti kao autonoman alat za širenje prostora slobode i izbjegavanja kontrole i nadzora?

(…) Drugi put kojim možemo prići radiju i bežičnom odašiljanju je radijska umjetnost ili umjetnost za radio. U zemljama snažnog političkog naboja radijske umjetnosti je malo ili je uopće nema. U svojoj slobodi – i od propagandne i zabavne industrije – sama premisa radijske umjetnosti izazov je postojećem i pretežitom radijskom prijenosu. Osim nastojanja da secira radio i da redefinira njegove pretpostavke, radijska umjetnost je povratak izvornom obećanju tog medija“, zaključuje Ljubica Letinić.

Urednici programa “Radio na ledu”: Brada & Bebe (Branimir Slijepčević i Boris Bjelica)
RSS 2.0 | trackback