S konferencije o produkcijskom centru u Istri

Mario Benčić

Objavljeno 05.11.2016. pod iz Rojca, Kultura

U pulskom je Circolu organizirana konferencija o mogućem, budućem produkcijskom centru u Istri. Ideja o centru očito ima podršku jer je i Vladimir Torbica u ime županijskog odjela za kulturu tako rekao u uvodnom pozdravu sudionicima konferencije. Udruga Metamedij s nekoliko partnerskih udruga već je kroz MP3 Platformu promovirala tu ideju na nizu ranijih događanja i radionica.

O susretu u pulskom Circolu prve subote u listopadu za Radio Rojc govori nekoliko ljudi s različitim iskustvima i viđenjima. Kao pokretači i idejni začetnici koji žele takav centar govore Marino Jurcan i Marko Bolković. Vida Guzmić sudjelovala je na konferenciji s opisom svog iskustva u jednom takvom centru, roterdamskm V2. Marko Vojnić Gin priča za što bi njemu takav centa trebao, a Darko Fritz iz korčulanske Sive Zone konkretizira potrebne funkcije takvog centra. Uz ovdje prezentirane sudionike u radu konferencije na jutarnjoj panel diskusiji sudjelovao je i Davor Mišković iz riječke udruge Drugo More, Matija Debeljuh iz Vodnjanske Apoteke te Una Rebić s filmom Black box koji je radila u koautorstvu s Dolores Kovačić.

 

MP3 PLATFORMA
Nositelj inicijative za osnivanje Produkcijskog centra za nove kulturne prakse u Istri je neformalna mreža MP3 koja okuplja organizacije Metamedij, Labin Art Express, Sonitus, Faro 11, Apoteka – prostor za suvremenu umjetnost i Studio za vizualne komunikacije Tumpić / Prenc.

 

Oznake: , , , , , ,

RSS 2.0 | trackback