Pula – Otvoreni grad 2016.

Mario Benčić

Objavljeno 08.09.2016. pod Društvo, Kultura

Iz najava koje su objavljene na društvenim mrežama najavljujući vikend akciju, od devetog do 11. rujna 2016. citiramo osnove projekta: “Cilj projekta Otvoreni grad, koji je arhitektica Breda Bizjak pokrenula u Društvu arhitekata Istre, podizanje je svijesti o javnom prostoru grada Pule.”
Tim povodom za Radio Rojc o svemu govori arhitektica Breda Bizjak:
“… Otvoreni grad aktivira neke zapuštene objekte u središtu Pule pa se privremenim korištenjem tih prostora pokušava spriječiti daljnja devastacija i propadanje …”

Ulica Hermana Dalmatina u središtu Pule, a to je sporedna ulica uz školu Centar. U Kući bez krova pored Šumonjinog ateljea; u petak, devetog rujna oko 19 sati počinje akcija Audio vizualnog kolektiva Palme s live performansom i video projekcijom.

Nastavljamo razgovor s Bredom o nezavisnim inicijativama koje su se pokazale ključnim u suvremenom planiranju gradova …

U subotu, 10. rujna, akcija se nastavlja na pulskoj tržnici, točnije na zapuštenoj terasi robne kuće, poslijepodne oko jedan s okruglim stolom, pa u tri sata društvenom igrom i najzad u osam uvečer izložbom i performansom.

U nedjelju nakon izbora, 11. rujna, u garaži koja je nekada bilo kino Beograd predstavljaju se video radovi Dalibora Martinisa – Vječna vatra gnjeva – Drive-in iz pakla …

Oznake: , ,

RSS 2.0 | trackback