Predstavljena 2. rezidencija Pionirski dom

Radio Rojc

Objavljeno 17.11.2018. pod iz Rojca, Kultura, Podcast

U Dnevnom boravku Rojca i uživo na Radio Rojcu predstavljeno je 2. izdanje rezidencije „Pionirski dom“. Pionirski dom i 2. rezidenciju predstavili su “logističari” Edi Cukerić i Alen Rosanda. Razgovoru su se pridružili Ella Pinzan i Alen Floričić iz pulske Škole primjenjenih umjetnosti i dizajna s kojom rezidencija surađuje na produkciji video spotova. Učenica 4. razreda Ella Pinzan autorica je videa za pjesmu s prve rezedincije “Srce Pamti”. U zadnjem dijelu predstavljanja razgovoru se priključio i novinar Glasa Istre Zoran Angeleski.
Trenutno je u tijeku 3. rezidencija na kojoj kao gosti sudjeluju osječki reper Stjepko Galović-Kandžija i sarajevski multiinstrumentalist Srđan Vranić-Duco član Rundek Cargo Tria, a Edi Cukerić otkrio je u prijenosu da na 4. rezidenciju dolazi Damir Avdić.

Godinu dana nakon 1., porinuta je i 2. rezidencija „Pionirski dom“, a ovoga puta su u glavnim ulogama bili Mario Knezović, lider i glavni motor mostarske grupe Zoster te DJ i producent, Filip Vrtarić (aka Filip Motovunski – Zagreb). Uz njih logističku potporu kao i prijašnje godine čine Alen Rosanda, gitarist i klavijaturist pulske grupe The Chweger, Branko Crnogorčić, tehnički voditelj rezidencije i producent te idejni začetnik rezidencije Edi Cukerić, glazbeni producent. Likovno oblikovanje potpisuje Igor Dražić.
Na web stranici www.pionirskidom.com dostupno je sedam novih skladbi koje se mogu čuti i preuzeti u digitalnom obliku. Imigrato Slavo, Moji brodovi, Nosit ću sam, Bajna… samo su neke od novih pjesama koje 2. rezidencija isporučuje te nastavlja sa svojim djelovanjem.
Važno je napomenuti humanitarni karakter rezidencije. Prikupljena sredstva donirat će se jednoj od ustanova rehabilitacijske ili alternativne skrbi s ciljem kupovine glazbenih instrumenata njihovim štićenicima. Prošle godine su članovi i gosti 1. rezidencije (Aleksandar Stojković-St i Luka Žužić) donirali klavijaturu i akustičnu gitaru Dječjem domu Ruža Petrović u Puli.
Pionirski dom je rezidencija mješovitog glazbeno poetskog programa, nove medijske kulture i međunarodne kulturne suradnje koja kombinira prezentacijski, istraživački i edukativni aspekt rada. Odvija se u Radnoj sobi Pionir u Rojcu u organizaciji udruge „Tondak“.

Pripremio: Branimir Slijepčević Brada

Oznake: , , , , , , , , , , , ,

RSS 2.0 | trackback