‘Meni bude neugodno, uvijek mi se čini da je Pula nešto bolje’

Radio Rojc

Objavljeno 14.07.2023. pod Društvo

Dražen Majić, urednik portala Istra24, sudjelovao je u programu Radio Rojca, u rubrici In Medias Tres.  

‘Kad gledaš vijeće, gledaš Pulu’, veli Majić, pa dodaje da njemu bude neugodno, obzirom da mu se uvijek čini da je Pula nešto bolje, pritom se referirajući na diskurs i istupe Branislava Bojanića, nepristojne, uličarske i primitivne. Naglašava također, da je jasno da će se u nedostatku odgovora, nastupiti agresivno i na osobnoj razini. Ipak, to Bojanić ne bi mogao, da od gradonačelnika (koji se tokom tih istupa smije) nije dobio zeleno svijetlo, a to je zapravo najviše poražavajuće, veli. Nadalje, prozivaju se mediji, a o najvažnijim temama se ne govori, o njima gradonačelnik ‘nije informiran’, kako se i sam ne libi priznati, a i rijetko raspravama o istima prisustvuje.

O glazbi i narodnjacima, gost govori da podržava jučerašnju pulsku ‘turneju’ grupe Dubioza Kolektiv, kao i njihov naum dovođenja Darka Kuliša u Arenu početkom srpnja, prilikom obljetničkog koncerta. 

Komentiramo i otvaranje novih pulskih lokala, od kojih neki ipak imaju smisla i perspektivu koja nadilazi komercijalnu turistifikaciju grada, o kojoj Dražen kaže kako možda imamo kulturu i turizam, ali ne i kulturu turizma, onu u kojoj se gosta želi usrećiti, a ne opljačkati cijenama, kojima su već i sami turisti zgroženi, a uvijek u ruhu pretjerane servilnosti. ‘Pretvaramo se u nekakve predatore, samo čekamo turiste, da ih se opelješi, a mi smo u tome kolateralne žrtve’.  

Po objavi teksta Maje Jokanović, govorimo i o migrantima, koji nemaju gdje obavljati nuždu i institucijama, koje ne znaju što da s njima čine.

Suradnja portala Istra24 i Radio Rojca nastaviti će se u rujnu, a razgovor u cijelosti možete poslušati na linku. 

Pripremila: Ana Predan

Oznake: , , , , , ,

RSS 2.0 | trackback