Klinci vole plesati i pokazati što znaju

Radio Rojc

Objavljeno 20.02.2024. pod Društvo, iz Rojca

U prošlotjednoj emisiji PULA TO JE RAJ gost je bio Milisav Katrašnik, voditelj ABOriginal Crew, breakdance kluba koji je u lipnju prošle godine obilježio petnaest godina postojanja. Kao glavne ciljeve kluba istaknuo je promoviranje zdravog načina života kroz hip-hop ples.

“U mladosti sam se u jednom trenutku susreo s plesom u klubovima, nije se moglo organizirano trenirati kao danas i tu se rodila ta neka ljubav prema specijalnim pokretima. Krajem 2007. godine u Puli je na dva kraja postojao breakdance, no zbog nedovoljnog broja članova oba su studia odlučila zatvoriti svoja vrata. Tada se rodila ideja o osnivanju kluba, krenuli smo u akciju i u roku od mjesec dana imali 70 članova.”

U razgovoru je pojasnio pojmove hip-hop kulture i breakdancea, kazavši kako bi o tome mogao pričati satima – ”Hip-hop je nastao kao kultura koja je osnovana prije 50 godina, a obuhvaća četiri glavne smjernice; breakdance u kojem postoje elementi poput lockinga i wavinga, writing, DJ-ing, a zatim i MC-ing iz kojeg se kasnije razvio rap.”

Od 2012. godine Breakdance ABOriginal Crew djeluje na 5. katu DC Rojca – “Trenutno treninge pohađa 30-ak djece u različitim skupinama. Utorkom imamo zajednički trening sa seniorima, kako bi djeca mogla učiti i od njih. Godišnje se u prosjeku odradi 40-50 nastupa godišnje – naši klinci vole plesati, a nama je drago pružiti im šansu da pokažu što znaju.”

Zainteresirani roditelji više informacija mogu pronaći na društvenim mrežama, web stranici ili pozivom na broj 097 7526654. Također, utorkom, četvrtkom i subotom od 16:00 do 21:00 mogu doći osobno u prostorije ABOriginal u Rojcu, Gajeva 3.

Cijeli razgovor poslušajte dolje:

Razgovarao i fotografirao: Boris Bjelica

Tekst: Edita Bojanac Delcaro

RSS 2.0 | trackback