Pulsko Sveučilište distancira se od građana

Radio Rojc

Objavljeno 14.11.2018. pod Društvo

U studiju Radio Rojca gostovala je jedna od panelista panel-diskusije “Muzil, Saccorgiana, Hidrobaza – o svim dimenzijama privatizacije pulskog priobalja za potrebe turističkih projekata” koja se 13. studenog održala u Puli, u dvorani Pula na Fakultetu ekonomije i turizma u Puli, dr.sc. Saša Poljanec Borić, znanstvena savjetnica u Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar u interdisciplinarnom području sociologije i ekonomije koja je doktorirala na temi privatizacije hotelijerstva i razvoju konkurentnosti hrvatske turističke ponude. Kao znanstvenica koja se specijalizirala za sociologiju i ekonomiku turizma, sociologiju prostora, strateški marketing destinacija, ekonomsku sociologiju malih i srednjih poduzeća za institucionalni razvoj i ekonomiju objasnila je neophodnost propitkivanja planiranja davanja dugotrajnih, odnosno stoljetnih koncesija i participiranja građana u odlukama gradske uprave i državnih vlasti te što nas je dovelo do Turizma kao centralne gospodarske grane.

Uz Poljanec Borić, panelisti navedene panel-diskusije koju je moderirala predstavnica Zelene Istre Dušica Radojčić bili su i prof.dr.sc. Marinko Škare – redoviti profesor FET-a, izv.prof.dr.sc. Kristina Afrić Rakitovac, voditeljica Katedre za nacionalnu i međunarodnu ekonomiju s FET-a, doc.dr.sc. Aljoša Vitasović – voditelj Katedre za turizam na FET-u, dr.sc. Goran Zgrablić – viši predavač, s Visoke tehničko-poslovne škole iz Pule, a kao predstavnik Grada Pule sudjelovao je pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu Giordano Škuflić.

Poljanec Borić koja je bila pomoćnica ministra turizma u dvije vlade različitih smjerova Panel-diskusiju je ocijenila kao prilično uglađenu i pohvalila je vrlo konkretna pitanja iz publike, dok razlog za reakciju profesora Škare i Vitasovića koji su, kako je Vitasović ustvrdio osjetili politiziranje te su napustili diskusiju i prostor te tako pitanja građana ostavili neodgovorenima, nije osjetila i ne vidi potrebu da se javno Sveučilište ograđuje od ljudi koji ga financiraju, te dodaje kako bi bilo korisno i poželjno da se na Sveučilištu njeguje tradicija veće tolerancije prema javnom dijalogu.

Pripremila: Nevena Trgovčić

Oznake: , , , , , , , ,

RSS 2.0 | trackback