Škola medijske kulture “Dr. Ante Peterlić” prvi put u Puli!

Radio Rojc

Objavljeno 28.08.2023. pod Društvo, Kultura

Svečanim otvoranjem u Kinu Valli danas je u Puli započela s radom 25.

Škola medijske kulture “Dr. Ante Peterlić”. Škola je jedan od pet najvažnijih projekata medijskog opismenjavanja u Hrvatskoj i među stotinu i pedeset najvažnijih na razini Europske Unije prema izvješću Europske komisije.

Ova platforma za edukaciju iz filmske umjetnosti stručnog školskog osoblja,

studenata, učenika i zainteresiranih građana ove se godine održava na dvije lokacije, u Varaždinu i u Puli. Nakon varaždinskog dijela Škole koji se održavao od 17. do 25. kolovoza, Škola se po prvi put održava u Puli. Tako će vrijedni programi i iskustva Škole postati dostupni novim sredinama te polaznicima koji dosad nisu imali prilike pridružiti se provedbi na sjeveru Hrvatske. 

U Puli će se od danas  do 1. rujna održat četiri programa za više od 50

prijavljenih polaznika na slijedećim programima: Seminarski program, Kamera i snimanje, Animirani film, Dokumentarni i eksperimentalni (hibridni) film, te Znanstveni vrt. Nakon 25 godina njegovanja kontinuiteta u radu, uz proširivanje i prilagođavanje radioničkih sadržaja i uvođenje seminarskih programa Škola broji više od tri tisuće polaznika. Svakim novim izdanjem obuhvaćeno je čak 90 sati programa, a dokaz uspješnosti Škole je sve veći broj odgojno-obrazovnih djelatnika koji su sudjelovali u programu Škole, škola te filmskih družina koje rade s djecom i mladima u području

medijske i filmske kulture. Najopširniji je to izvaninstitucionalni filmski obrazovni program Hrvatskoga filmskog saveza te vodeći program koji razvija i usmjerava audiovizualnu pismenost i medijsku kulturu djece, u novije vrijeme sve izloženije novim medijima te je iz godine u godinu verificiran od Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. 25. Školu medijske kulture u Puli organizira Hrvatski filmski savez u suorganizaciji Pulske filmske tvornice.

Oznake: ,

RSS 2.0 | trackback