ZORAN KESIĆ Udari na onog tko može da ti vrati

Radio Rojc

Objavljeno 09.09.2021. pod Društvo

Do pop-up fažanskog studija iz kojeg smo pratili treći Fažana Media Fest došetao je i Zoran Kesić, titularna osoba iza emisije “24 minuta sa Zoranom Kesićem”.

“Čest je slučaj i u svetu da ime voditelja emisije bude u nazivu emisije. Na našoj televiziji [Nova S] imamo “Veče s Ivanom Ivanovićem”. Htjeli smo da imitiramo američke show programe sličnog karaktera, ali tu nema ego tripa. Može da se zove samo “24 minuta”, svakako sam ja voditelj.” – započinje Kesić.

“Naši uzori su Jon Stewart i Stephen Colbert, ali nemoguće ih je i nepotrebno kopirati jer imamo svoj lični smisao za humor i tematski je drugačija emisija. Naše emisije su često oporije, oštrije i gorče od njihovih, ali to je možda zbog toga što nam je realnost takva.” – nastavlja Kesić.

“Kao klinac od 18 godina krenuo sam kao reporter na Studiju B. Moj urednik bio je legendarni Đoko Vještica, i čast mi je bila učiti zanat novinarstva od starijih novinarskih vukova, klasičnih novinara… ponosan sam na svoje učenje novinarstva kao zanata, škole nemam.”

“Naša emisija je onakva kakva je naša realnost. U satiri ne možemo nadmašiti političare. Jučer sam primijetio da se ljudi tijekom best of filma više smiju Vučiću nego meni, malo sam ljubomoran.”

“Suština naše emisije je biti korektivni faktor svake vlasti. Kritizirati opoziciju nema smisla, ona je kao neki drogirani bokser koji je već na zemlji. Udari na onog tko može da ti vrati. A ovaj može itekako da vrati.”

“Radim s timom News Neta. Sami pišemo scenarij i montiramo emisiju, a snimamo u produkciji televizije Nova S. Imamo potpunu slobodu, što je privilegija danas u Srbiji.”

“Sebe doživljavam patriotom, ali dobar dio javnosti našu emisiju smatra najvećom izdajom. Jednom je u srpskom Telegrafu je izašao naslov “Kesić pljuje sve što je Srpsko”, meni je to besmisleno.”

“Što se tiče Hrvatske, jako mi se dopada Možemo!. To je jedna građanska, ekološka priča, priča razumnih i normalnih. Ne mislim da to nužno treba kopirati u Srbiji. Sviđa mi se sama okolnost da jedan glas normalnosti može dobiti podršku u zemlji. Nama to daje nadu da će normalnost pobijediti.” – završava Kesić.

Pripremio: Ivan Slijepčević

RSS 2.0 | trackback