Dani makedonske kulture i u Rojcu

Radio Rojc

Objavljeno 01.09.2023. pod iz Rojca, Kultura

Nakon svečanog otvorenja u Domu hrvatskih branitelja, manifestacija ‘Dani
makedonske kulture u Istri’ ovog tjedna obilježena je i u Rojcu, u prostoru Makedonskog kulturnog društva Istarske županije “Sveti Kiril i Metodij”.

Kroz večer imena ‘Most prijateljstva’, goste je vodila predsjednica Društva Milena Zlateska, a predstavljena su dvije knjige: ‘Most prijateljstva’, Stojana
Georgieva Taneta i ‘Hasanova ljubav’, te monodrama ‘Vidi, naježim se kad pomislim!’ sarajevske autorice Senade Kadribašić, u čijoj je emotivnoj interpretaciji, a u režiji Zdravka Odorčića, ona i izvedena na koncu večeri. U nastavku večeri iz vlastite zbirke pjesma čitala je Slavica Lončar, koautorica glazbeno scenskog projekta ‘Most’, čija je premijera održana ovoga mjeseca u Malom rimskom kazalištu.

Večer je uveličao i zbor i orkestar Društva domaćina pod vodstvom Zorana Gardaševića, a gostovao je i vokalni sastav ‘Buzetski biseri’ iz Bošnjačke nacionalne zajednice u Buzetu.

Organizatori večeri su Makedonsko društvo ‘Sveti Kiril i Metodij’ i Zajednica Makedonaca Istarske županije, a pokrovitelji Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske, Istarska županija i Grad Pula.

Tekst i foto: Ana Predan

Oznake:

RSS 2.0 | trackback