DUŠICA RADOJČIĆ Želimo politiku vratiti građanima

Radio Rojc

Objavljeno 13.05.2021. pod Društvo, iz Rojca

U eteru Radio Rojca svoj je program predstavila i Dušica Radojčić, kandidatkinja platforme Možemo! za gradonačelnicu Pule.

Kao osobni motiv za ulazak u politiku Radojčić ističe potrebu borbe za javni interes, bolji i pravedniji grad, solidarnije društvo. Političkom angažmanu prethodilo je dvadesetogodišnje iskustvo koje joj je platforma Možemo! pomogla, kako kaže, preseliti sa ulice u institucije.

Radojčić drži da temeljna ideja iza programa Možemo! svodi se na vraćanje kontrole i uvida koje građani moraju imati u aktualnu vlast. Također, ističe godišnje kriterije ocjenjivanja rada ljudi na vlasti, kao i činjenicu da je od izuzetne važnosti vratiti ovlasti mjesnim odborima.

Hrvatsku smatra svjetovnom državom, stoga je protiv vjeronauka u školama. Apsolutno stoji iza ideje građanskog odgoja kao školski ravnopravnog predmeta, istospolne brakove, parove, kao i zakonsku mogućnost da isti posvajaju djecu podržava. Poklik “ZDS” u javnom prostoru osuđuje obzirom na njegovu nezakonitost i smatra da ga treba primjereno kažnjavati. Između Tuđmana i Tita, bira Tita.

RSS 2.0 | trackback