GRAD PULA Rojc se zatvara za sve aktivnosti i posjetitelje

Radio Rojc

Objavljeno 11.03.2020. pod Društvo, iz Rojca

Obavijest dostavljenu iz Grada Pule prenosimo u cijelosti

Svim gradovima u Istri naloženo je žurno i neodgodivo zatvaranje objekata u kojima se okupljaju građani.

Na  sjednici Stožera civilne zaštite Istarske županije donesen je,  među ostalima,  sljedeći zaključak:
Odgoditi do daljnjega sva okupljanja stanovništva na otvorenom i zatvorenom prostoru. Gradskim i općinskim ustanovama nalaže se zatvaranje kino dvorana,
knjižnica i čitaonica te klubova, zatim prostora udruga civilnog društva, saveza i zajednica udruga, kao i prostora koje te udruge koriste za manifestacije.
Također, preventivno će se zatvoriti svi sportski objekti, dvorane, bazeni, sportski tereni i igrališta, o čemu će svi biti obaviješteni putem Saveza sportova
županije i gradova.

I ovim putem Vas obavještavamo da se s ciljem prevencije epidemijskog širenja Korona virusa do utorka 14. travnja 2020. odgađaju sve javne manifestacije, kulturna događanja, javni skupovi i sportska natjecanja. 
Do tada se privremeno zatvaraju svi javni objekti i Gradske ustanove kojima upravlja Grad Pula, i to:

Istarsko narodno kazalište – Gradsko kazalište Pula,

Kino Valli,

Društveni centar Rojc,

Gradska knjižnica i čitaonica,

Čitaonica kluba umirovljenika,

Dječja knjižnica, knjižnica Veruda, Knjižnica Vodnjan, Knjižnica Žminj

kompleks javnih gradskih bazena Pula-Pola,

Dom sportova Mate Parlov,

SRC Mirna Patinaggio i

Dom braće Ribar

Što se tiče Rojca, Rojc se također zatvara za sve aktivnosti i posjetitelje.

Svi koji imaju urede iste mogu koristiti s time da se u njima ne okupljaju osim zbog uredskog poslovanja.
Svi koji imaju prostore u Rojcu iste mogu koristiti isključivo djelatnici, uži članovi udruga,  bez okupljanja radi provođenja aktivnosti namijenjenih široj javnosti, posjetiteljima…
Molimo da do 14.04.2020., odnosno do nove obavijesti,  otkažete sve aktivnosti  namijenjene široj javnosti; projekcije filmova, koncerte, predstave, radionice, predavanja, treninge itd. te druge aktivnosti na kojima se okuplja veći broj ljudi.

U Centar ne smije ulaziti nitko od posjetitelja.  
Molimo sve koji će boraviti u Rojcu da se pridržavaju osnovnih higijenskih preventivnih mjera (pranje ruku, izbjegavanje dodirivanja očiju, nosa i usta…).

Grad Pula prihvatio je prijedlog Stožera civilne zaštite Istarske županije o potrebi provođenja strožih mjera obzirom na blizinu granice s Italijom i dnevnih migracija lokalnog stanovništva. Naime, unazad petnaest dana je došlo do pogoršanja epidemiološke situacije na području Republike Italije, s povećanim brojem oboljelih osoba, kao i smrtnih slučajeva te nekontroliranog širenja virusa.

Svi zajedno možemo doprinijeti da se širenje virusa obuzda.

Prevencija je u ovom slučaju ključna te molimo sve  da se pridržavaju svih navedenih smjernica i uputa koje se svakodnevno ažuriraju i objavljuju na web stranici https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/

Po službenoj objavi da Korona virus više nije prisutan na području Grada Pule-Pola, te po službenoj obavijesti od strane Grada Pule-Pola  objekti će se otvoriti za javnu uporabu.

Zahvaljujem na razumijevanju.

S poštovanjem,

 Jasmina Nina Kamber, univ.spec.oec.
 P.O. Gradonačelnika
 Pročelnica
 Grad Pula-Pola – Odjel za kulturu

RSS 2.0 | trackback