Nagrađene pulske škole za devet tona prikupljenog papira

Mario Benčić

Objavljeno 25.01.2018. pod Društvo, iz Rojca
reciklirajmo zajedno

Republika Hrvatska obvezala se da će do 2023. godine odvajati polovicu sveukupno prikupljenog otpada i smanjiti odlaganje biorazgradivog otpada za 40%. Za održivost tih projekcija svakako je važno obrazovati mlađe generacije koje će takvo ponašanje usvojiti i tako možda smanjiti neodrživo sadašnje stanje u nekontroliranom odlaganju otpada koje generira velike količine smeća za koje već nema ni mjesta.

S projektom Reciklirajmo u školi Zelena Istra uzela si je zadaću poticati i educirati osnovnoškolske učenike u Puli na selektivno odvajanje otpada koji će se kasnije reciklirati. Tako se već šest godina organizira natjecanje u prikupljanju papira, a tijekom protekle školske godine u natjecanje se uključilo devet pulskih osnovnih škola: Stoja, Veruda Centar, Kaštanjer, Vidikovac, Veli Vrh, Tone Peruško, Monte Zaro i Giussepine Martinuzi, te Dječji dom “Ruža Petrović”.
uciteljica-reciklirajmo

Svečano su podijelene nagrade 24. siječnja u školi Centar čiji su učenici pobijedili u ovom takmičenju pa su za nagradu školi priskrbili projektor, a kompjutorom su nagrađeni učenici škola Kaštanjer i Tone Peruško. Svi ostali uključeni u takmičenju nagrađeni su sportskim kompletima s četiri lopte, vijačama i setom za badminton.
burba-reciklirajmo

 

Oznake: ,

RSS 2.0 | trackback