Uključi se i rasprši sive oblake bojama, pričama i ritmom

Radio Rojc

Objavljeno 09.11.2022. pod iz Rojca

Novi edukacijski programi Saveza udruga Rojc nude zanimljive radionice i predavanja uživo putem interneta za djecu i mlade do 25 godina i one starije od 54.

Da nikad nismo premladi ili prestari za stvaranje nečeg zanimljivog otkrit će se kroz nekoliko online edukacijskih programa putem projekta ArtOn.

Zainteresirani polaznici će tako putem svojih ekrana kroz projekt ArtOn uživo moći sudjelovati u stvaranju radio drame, izradi fotografija, suvremenom plesu ili zborskom pjevanju te otkrivati i razvijati svoje vještine uz druženje sa stručnim predavačima i drugim sudionicima.

Za one starije od 54 godine koji gaje afinitete prema umjetničkom izražavanju, program nudi 2 participativna edukacijska programa uz koje će se sigurno zabaviti i dosta toga naučiti.

Prvi je Program izrade fotografija koji se sastoji od 15 radionica teorijskog i praktičnog dijela, a na kojem će polaznici moći ovladati medijem fotografije čak i ako prije toga nisu imali nikakva predznanja. Vođeni sigurnom rukom voditelja polaznici će u sklopu programa dobiti i 3 stručna predavanja gostujućih predavača koji će im dočarati sve mogućnosti fascinantnog područja fotografije na jednostavan i praktičan način.

Ljubitelji glazbe i druženja svakako će doći na svoje uz Program zborskog pjevanja. Ovaj program namijenjen starijima od 54 sastojat će se od 15 veselih radionica koje će uključivati teorijske i praktične dijelove te tri stručna predavanja na kojima će polaznici saznati sve tajne dobrog zborskog pjevanja.

Djeca i mladi do 25 godina moći će razviti svoje dramske i umjetničke vještine kroz Program stvaranja radio drame. Ovaj izuzetno zanimljiv program spojit će mladenačku strast za stvaranjem svojih svjetova na fascinantan i ohrabrujući način kroz 15 radionica i 3 stručna predavanja.

Drugi program za djecu i mlade namijenjen je izražavanju kroz pokret. Tako će kroz Program suvremenog plesa kroz 15 radionica teorijskog i praktičnog plesa moći ispoljiti i razviti svoje vještine kroz ritam i pokret, a uz 3 predavanja stručnih predavača naučiti što čini dobar suvremeni ples.

Projekt “ArtON” provodi Savez udruga Rojca, a sufinancirala ga je Europska Unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 480.090,69 kuna / 408.077,09 kuna sufinancirano je sredstvima Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

Autorica: Afrodita Bulajić

RSS 2.0 | trackback