IZlog_0.1 – intermedijalni radovi Soundpainting platforme Pula

Radio Rojc

Objavljeno 13.01.2022. pod iz Rojca, Kultura

U petak 14. siječnja, u 19 sati, u Dnevnom boravku Rojca održat će se projekcija intermedijalnih radova Soundpainting platforme Pula “IZlog_0.1”. “IZlog” je projekt predstavljačko-izložbeno-izlagačke djelatnosti Soundpainting platforme Pula. Ideja je predstaviti radove, artefakte, akcije i zapise umjetnika koji kroz platformu istražuju mogućnosti širenja granica vlastitog medija, te prezentirati radove nastale u sklopu različitih istraživačkih, rezidencijalnih i produkcijskih djelatnosti Soundpainting platforme Pula. Za cilj ima razvoj publike i umrežavanje autora u kontekstu novih intermedijalnih i multidisciplinarnih projekata Soundpainting platforme Pula, te poticaj za nova istraživanja, rezidencije i produkcije, kao i angažman novih umjetnika na polju eksperimentalnih i inovativnih umjetničkih praksi. 


Autor projekta “IZlog”, njegov producent, organizator, kurator i voditelj je Neven Radaković. Publika će u Dnevnom boravku Rojca ovoga petka imati prilike pogledati čak tri rada u čijem stvaranju su sudjelovali brojni priznati umjetnici. Na programu su tako ORKESTRACIJA PROSTORA _0.0, DADa_NENe: kako nešto pretvoriti u ništa bez da izgubi ono nešto te DUM SPIRO. Nakon projekcija održat će se razgovor s autorom projekta Nevenom Radakovićem. Moderatorica razgovora je Mia Đurčević. Detaljan program sa svim informacijama o radovima možete pronaći na stranici Rojcnet te na Facebook eventu.

Ovo događanje organiziraju udruga Rondo Histriae i Savez udruga Rojca.

Program je organiziran uz pridržavanje svih propisanih mjera zaštite od pandemije virusa COVID-19. Ulaz je ograničen na 15 osoba te je potrebna prijava putem maila: info.surojc@gmail.com. Ulaz samo uz predočenje EU COVID potvrde. 

Uz financijsku potporu: Upravnog odjela za kulturu i razvoj civilnog društva Grada Pula, Upravnog odjela za kulturu i zavičajnost Istarske županije, Ministarstva kulture i medija RH-a i Zaklade “Kultura nova”. 

Jan Franjul

RSS 2.0 | trackback