Otvorenje Art Parka i nove street art galerije u Rojcu

Radio Rojc

Objavljeno 01.08.2022. pod Kultura

Zagrebački Art Park, koji već sedam godina predstavlja mjesto susreta za sve ljubitelje street arta i nezavisne kulturne scene, ovog kolovoza naselit će se u Puli, i to u parku Društvenog centra Rojc. Otvorenje je danas, 1. kolovoza u 17 sati, a u predstojećih mjesec dana Puljane i Puljanke očekuje raznovrstan sadržaj, od filmskih projekcija i glazbenih večeri, do buvljaka i radionica za djecu i mlade.

“Koncept cijelog parka je sljedeći: da se prostor revitalizira i stavi u upotrebu, da ljudi počnu interagirati na nekom novom mjestu, da ga počnu koristiti na drugi način. Program je u nastanku i slagat će se iz tjedna u tjedan, a postoji i štand gdje možete kupiti pivo, gemišt, sok”, navodi pulski umjetnik Vedran Štimac, koji se u projekt uključio i kao lokalna organizacijska podrška.

Zahvaljujući ovoj inicijativi, park je postao svojevrsna street art galerija, koja će nastaviti da živi i nakon što se manifestacija završi. Osim Vedrana, zidove u parku su za sada oslikali i Marin Remić, Zvonimir Haramija Hans i Boris Bare, inicijalni pokretač Art Parka u Zagrebu.

“Vidjeli smo da je ovom parku potrebna revitalizacija, bio je napušten a prekrasan je. Počistili smo smeće, sad ocrtavamo zidove. Sve se bazira na čistom entuzijazmu, zovemo kolege, prijatelje, radimo besplatno… Grad Pula je dao 4,000 kn, a ostalo smo sami skupili. Ne znamo kako će se završiti u tom financijskom smislu, ali, što se tiče ovog drugog djela, sadržajnog, osjeti se u zraku da će biti dobro. Čim smo upalili svjetiljke, nešto je zatitralo oko srca”, kaže Boris Bare.

Cijeli razgovor s Borisom i Vedranom poslušajte na linku.

Razgovarala: Nevena Trgovčić

Tekst i fotografije: Marija Stojadinović

Oznake: , , ,

RSS 2.0 | trackback