Senzorne projekcije za dostupniju kulturu

Radio Rojc

Objavljeno 05.05.2022. pod Kultura

Senzorne projekcije bit će uvrštene u redovni program pulskog Kino Valli, najavila je njegova voditeljica Nataša Šimunov. Ona objašnjava da su na dosadašnje senzorne projekcije bili pozivani učenici i pedagozi Škole za odgoj i obrazovanje Pula, uslijed poštivanja epidemioloških mjera i ograničenih okupljanja.

Upravo je suradnja Škole za odgoj i obrazovanje Pula, Javne ustanove Pula film festival i udruge Metamedij iznjedrila projekt „U istom filmu“, čiji je cilj doprinijeti dostupnosti kulturnih sadržaja za ciljanu skupinu koju čine djeca i mladi s teškoćama u razvoju i time im osigurati jednake mogućnosti za sudjelovanje u kulturnom životu.

Uz prve senzorne projekcije u Puli i edukaciju o njihovom konceptu, namjeni i specifičnostima koju je vodila dr.sc. Eva Brlek, u provedbi ovog projekta, u studenom 2021. su održane i dvije kreativne radionice za učenike Škole za odgoj i obrazovanje Pula. Dvodnevna radionica GIF animacija i stickera održana je pod vodstvom dizajnerskog kolektiva NJI3, odnosno Franke Tretinjak i Dine Milovčić, dok je radionicu digitalne fotografije vodio Ivan Idžojtić. Izložba GIF-ova, stickera i digitalnih fotografija nastalih u sklopu projekta „U istom filmu“ otvorena je u srijedu, 4. svibnja u foajeu pulskog Kina Valli.

Cijeli razgovor poslušajte na linku.

N.T.

Oznake: , , ,

RSS 2.0 | trackback