Bandscout #8: Black artists

Radio Rojc

Objavljeno 07.06.2020. pod Podcast

Muzička emisija Bandscout svakog petka u 17h donosi sat vremena nove muzike. Međutim, osmo izdanje emisije se donekle razlikuje od prethodnih, jer ima znatno manje gitarskog zvuka. Razlog tome je što, kao muzička emisija, Bandscout ne želi da ignoriše činjenicu da su muzičku industriju kakvu danas poznajemo umnogome izgradili black artisti. Stoga, ovo izdanje je posvećeno upravo njima, u vidu podrške protestima koji su počeli u SAD, ali su ubrzo prevazišli te granice jer je rasizam, nažalost, univerzalni problem.

Predstavili smo nove pesme r&b autora kao što su Moses Sumney, Shae Universe, Snoh Aalegra, Jhene Aiko, Col3trane, dok su rep zvuk doneli Dave, Kelvyn Colt, Drake, Jords. Za reggae zvuk bila je zadužena Lila Ike, a čuli smo i poslednji singl producenta iz Gane koji nastupa pod jednostavnim imenom Juls.

Na samom kraju emisije, naš gost u studiju bio je klarinetista David Kumpare, koji će, zajedno sa kolegom Sandrom Vešligajem, održati koncert Cro-Classic-Ethno 12.6. u Istarskom narodnom kazalištu.

Plejlista:

Moses Sumney – Cut me
Jords – My city
Lila Ike – I spy
Shae Uiverse – You lose
Snoh Aalegra – Whoa
Dave – Black
Little Simz – Might band might not
Juls – Soweto blues
Kelvyn Colt – 4 am/Mein block
Jhene Aiko – Speak
Drake – Chicago Feels
Col3trane – Clutch

Logo: Nemanja Jovanović

Oznake: , ,

RSS 2.0 | trackback