Kakve promjene Rojcu donose različite političke opcije na izborima?

Radio Rojc

U Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc razgovaralo se sinoć (četvrtak, 11. svibnja, 2017.) s kandidatima na izborima za gradonačelnika Pule.

U budućem razvoju DC-a Rojc nužne su inovacije unutar polja civilnog društva te otvorenost za djelovanje unutar šireg društvenog konteksta što je usmjerilo aktere u Rojcu na promišljanje i zagovaranje novog modela upravljanja zgradom, ali i razvoja čitavog niza aktivnosti kojima se želi široj javnosti omogućiti korištenje sadržaja te upravljanje zgradom. Na tribini u Dnevnom boravku predstavljena je publikacija “Pogled u budućnost” koja predstavlja jednu od vizija razvoja Rojca.
Osnovni cilj tribine bio je informiranje zainteresirane javnosti o programima kandidata za gradonačelnika iz područja kulture, civilnog društva i održivog razvoja koji su vezani za rad udruga i djelovanje Društvenog centra Rojc te njihova vizija o daljnjem modelu upravljanja DC Rojc. (tekst je preuzet iz najave tribine)

Tribina s kandidatima za gradonačelnika Grada Pule na temu „Kakve promjene Rojcu donose različite političke opcije na izborima?“ održana je uz prisustvo većine kandidata; izostao je jedino aktualni pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Abecednim redom, prisutni su bili Josip Pino Ivančić (Radnička fronta), Mirko Jurkić (HDZ), Mauricio Licul (SDP, HSU, HSLS, SDSS), Oliver Orlić (kandidat grupe građana).

Koordinatorica Saveza udruga Rojca, Irena Boljunčić Gracin, vodila je razgovor.

Prvo je pitanje za kandidate: “U čemu prepoznajete važnost i ulogu civilnog društva ?

Kao gradonačelnik Pule koje biste mehanizme uveli za suradnju s civilnim društvom ?

O kulturi u Puli … 

(opaska … Josip Pino Ivančić na sva je pitanja odgovarao čitanjem s nekog papira pa je moderatorica skrenula pažnju da pitanja nitko unaprijed nije dobio.)

O budućem modelu upravljanja Društvenim centrom Rojc …

Razmišljanja i pitanja publike …


još o načinu upravljanja, na koji bi način kandidati uključivali građane pri odlučivanju ?

Oznake: , , , , , ,

RSS 2.0 | trackback