Objavljen povijesno-pustolovni roman pulskog autora

Radio Rojc

Objavljeno 15.02.2022. pod Kultura

Pulski autor Nenad Stojković objavio je u siječnju novi roman “Plamen u bezdanu”, pod okriljem umjetničke udruge “Artikulacije” iz Koprivnice. Riječ je o pustolovno-povijesnom romanu čija je radnja smještena usred Stogodišnjeg hrvatsko-turskog rata.

„Mi sami sebe puno ponižavamo. Naša povijest je bogata. Svjetske paradigme su se lomile na ovim prostorima i zašto ljudi ne bi o tome čitali i izvlačili inspiraciju iz toga? Tu nema nikakve nacionalne patetike, ali ima naslijeđa tog plamena koji je preživio u bezdanu”, objašnjava Nenad Stojković.

Ovaj mladi autor inače je magistar edukacije povijesti i engleskog jezika, prevoditelj, tekstopisac i predavač u hrvatskim i talijanskim školama. Nagrađivan je i objavljivan na natječajima za kratku priču u više literarnih žanrova.

Kako navodi, cilj ove knjige je zainteresirati ljude za povijest i približiti je modernom čitatelju, bez obzira na njegovo obrazovanje i porijeklo.

„Ovo je priča o ljudima, u kojoj je plamen ljudski duh, a bezdan su problemi oko nas. Trebali bi biti zahvalniji na svemu što imamo, a to ne možemo ako nemamo povijesnu perspektivu”, izričit je Stojković.

Oznake: , ,

RSS 2.0 | trackback