Apokalipsa danas, Mala sala sutra

Radio Rojc

Objavljeno 03.02.2023. pod Društvo, Kultura

Nedostatak osjećaja zajedništva, kako kaže Helena Vodopija iz Kluba i knjižare Giardini 2, u dosta apokaliptičnom stanju u kojem se grad trenutno nalazi, nagnao je nju, Laru Osman Grganja i mladu ekipu okupljenu oko Sajma knjige u Istri na promišljanje što napraviti od te pustoši. Odgovor je Mala sala, prostor unutar Kluba gdje, kao nekad u maloj sali bivšeg kluba Uljanik, “možeš doći i bez da se dogovoriš s nekime, sretneš nove ljude, vodiš razgovore bez kraja i konca, neko mjesto gdje si ti zapravo ti”, kaže Helena.

Lara dodaje kako su Malu salu i Klub “prvenstveno zamislili kao jedinstveni prostor, gdje bi sve bilo zajedno, gdje bi bila uključena i knjiga, ali i zabava, opuštenost. Zapravo smo htjeli izaći iz tih nekih okvira gdje se knjigu smatra kao nešto strogo i zatvoreno.” Namjera im je oformiti platfomu koja će, osim njihovih projekata, okupljati i već postojeće projekte, sve ono kvalitetno što se u Puli događa.

Mala sala otvoriti će svoja vrata u subotu, točno u podne, i pokrenuti prvi od mjesečnih programa Kluba pod nazivom Apokalipsa danas.

Cijeli razgovor sa Helenom i Larom možete poslušati na linku:

Razgovarala: Nevena Trgovčić

Fotografija: Klub i knjižara Giardini 2

Pripremio: Saša Stepanović

Oznake: , , ,

RSS 2.0 | trackback