Humanitarna akcija “Za Valenta od srca”

Radio Rojc

Objavljeno 26.04.2024. pod Društvo, iz Rojca, Kultura, Podcast

Humanitarna akcija “Za Valenta od srca” traje od 22. ožujka do 20. lipnja, okupljajući umjetnike, građane, udruge i medije u podršci Valentu Hrvatinu, zaposleniku SUR-a, kreativcu i velikom humanitarcu. Unatoč cerebralnoj paralizi, Valent je bio neovisan u svakodnevnim aktivnostima sve do nedavnog infarkta leđne moždine, koji ga je ostavio paraliziranim od vrata naniže. Promovirajući akciju čije detalje možete pronaći ovdje, Lorena Lazarić-Stefanović, dopredsjednica Udruge cerebralne paralize Istarske županije bila je gošća u emisiji ZDRAVO DRUŠTVO.

Kako kaže dr. Lazarić-Stefanović, Valent je veliki borac koji je nakon prvotnog šoka odmah krenuo s mentalnom i fizičkom rehabilitacijom. Nakon boravka u Specijalnoj bolnici Rovinj, zaključak je bio da najveće šanse za oporavak ima u jednoj privatnoj poliklinici u Zagrebu, u kojoj se koristi spoj najmodernijih tehnika medicine i robotike. Liječenje i boravak zahtijevaju nemalih 35 000 eura za prvih dvanaest tjedana, a rehabilitacija će trajati godinu dana. Od početka liječenja u poliklinici napredak je očit, pa tako Valent sada može sjediti određeni broj sati i djelomično se koristiti desnom rukom.

Za prikupljanje sredstava za nastavak liječenja, održat će se humanitarni koncert u Domu sportova “Mate Parlov” u Puli, 26. travnja u 20 sati. Ulaznice su dostupne preko Entrio sustava, u Dnevnom boravku Rojca, u Caffe baru La Resistance, kao i na ulazu u Dom sportova. Nastupit će brojni umjetnici istarske glazbene scene, poput Alena Vitasovića, Atomskog skloništa, Kristine Iveković i Livia Morosina, a cijeli popis izvođača dostupan je ovdje.

Cijelu emisiju poslušajte u nastavku.

Emisiju uredila i vodila: Gabrijela Galant Jelenić

Foto: Udruga cerebralne paralize Istarske županije

Tekst: Edita Bojanac Delcaro

Oznake: , ,

RSS 2.0 | trackback