Razumijevanje inteligencije na Festivalu znanosti

Radio Rojc

Objavljeno 29.04.2024. pod Društvo, iz Rojca

U sklopu ovogodišnjeg Festivala znanosti, koji se odvijao od 22. do 27. travnja na 36 lokacija diljem Hrvatske, prof. dr. sc. Neala Ambrosi-Randić održala je predavanje pod naslovom “Tko su inteligentni ljudi?” u Sveučilišnoj knjižnici u Puli. Tim povodom gostovala je u posljednjem izdanju emisije OBAVIJESNI RAZGOVOR.

Neala Ambrosi-Randić, redovita je profesorica u trajnom zvanju na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, gdje studentima predaje širok spektar predmeta, od Opće do Razvojne psihologije, pružajući im temeljito obrazovanje i pripremu za buduće izazove. Osim toga, profesorica Ambrosi-Randić je priznata i po svojim znanstvenim radovima, posebice onima koji se bave mentalnim zdravljem starijih osoba, čime doprinosi ne samo akademskoj zajednici, već i široj društvenoj dobrobiti.

Tema inteligencije, kao jednog od najstarijih i najdulje proučavanih područja psihologije, bila je u središtu rasprave. Profesorica Ambrosi-Randić govorila je o tome kako prepoznati inteligenciju, njezinu ulogu u društvu i evoluciju kroz generacije. U razgovoru s našim suradnikom Sašom Jokićem, pružila je priliku za dublje razumijevanje inteligencije i njezine primjene u svakodnevnom životu.

Cijelu emisiju poslušajte u nastavku.

Emisiju uredio i vodio: Saša Jokić

Foto: Boris Bjelica

Tekst: Edita Bojanac Delcaro

Oznake: , , ,

RSS 2.0 | trackback