“Nećemo se predati!”

Radio Rojc

Objavljeno 12.02.2024. pod Društvo

U emisiji PULA TO JE RAJ Boris Bjelica je ugostio Šimu Vidulina, predsjednika KK Stoja. Inače pravnik po struci, košarkom se počeo baviti početkom 90-ih u pulskim Gradinama – “U to doba naša je košarka, jugoslavenska, hrvatska, bila na nekom vrhuncu i svi su tad igrali košarku, pa i ja.” – kazao je Vidulin o svojim počecima.

Na poziv tadašnjeg trenera Ivkovića, nakon studija se priključio seniorskoj ekipi Stoje, gdje je igrao sve do 2010. godine kada je prešao u Upravu kluba. Za predsjednika kluba je prvi put izabran 2017. godine, dok je sada u drugom mandatu za koji kaže da je izazovniji od prvog. – “Nama većina igrača redovito ide u Gimnaziju, nakon čega odu na fakultet van Pule, tako da smo tu malo oslabili. Neke odluke, moje i ostatka Uprave, možda nisu bile adekvatne u pravom trenutku i sad kad se vratim unazad napravio bih drugačije. Možda je nedostatak taj da nam se u jednom trenutku smanjio broj igrača, nismo baš ni imali sreće; desilo se par ozljeda, viroza, u nijednom momentu nismo bili kompletni i onda se to u reflektiralo na rezultat. Evo na žalost u tih, sad već skoro šesnaest kola, imamo samo dvije pobjede.” – kazao je Vidulin o posljednjem mjestu u prvoj ligi.

Na pitanje može li Stoja opstati u prvoj ligi, odgovorio je: – “Može, samo malo negdje da nas sreća pomazi, to ide u sportu, da nama neka lopta uđe u koš a ovim drugima da izađe jer do sad je sve bilo na neki način protiv nas. Idemo se boriti do kraja, nećemo se predati!”

“U doba kad sam ja počeo trenirati košarka je bila na vrhuncu, stvarno smo u svijetu bili među boljima. Međutim, s vremenom je to sve lošije i lošije, unazad par godina smo dotakli nekakvo dno, naročito što se tiče reprezentacije. Sad, u ovom ciklusu otkad je došao novi izbronik Josip Sesar, vidljiv je neki mali pomak i ja se nadam da će se opet tako nešto desiti, jer u slučaju da reprezentacija ponovno napravi jedan veliki uspjeh, da se napravi jedna euforija oko košarke, automatski ćete vidjeti na igralištu više djece, više ljudi. Ono što sam ja kroz sve ove godine možda naučio je da sve polazi od klubova, od trenera. Mi smo došli do toga da u klubovima radi sve više trenera koji imaju svoj neki drugi posao, i popodne sat, dva treniraju klince. To za ozbiljan rad nije, tako nije bilo nekad i to se vidi.” – prokomentirao je Vidulin trenutno stanje u hrvatskoj košarci.

Cijelu emisiju poslušajte dolje:

Razgovarao i fotografirao: Boris Bjelica

Tekst: Edita Bojanac Delcaro

RSS 2.0 | trackback