Rojc magazin – Judo klub “Randori” i mažoretkinje

Radio Rojc

Objavljeno 08.04.2024. pod Društvo, Gradimo Rojc, iz Rojca

I ove ste subote u 10 sati mogli poslušati još jedan ROJC MAGAZIN, koji donosi glazbu, udruge i najave budućih događanja u DC Rojc. U prvom dijelu emisije čuli smo Low Kicks i Sour feat. Beli, nakon čega je uslijedio razgovor s osnivačem i voditeljem Judo kluba “Randori” – Diegom Tikulinom, kojeg smo “uhvatili” uslijed priprema za trening s polaznicima.

Judo klub “Randori” trenutno broji 20-ak polaznika i to uglavnom djece, a kaže kako je predškolski uzrast najbolji za početak treniranja i bavljenja judom. No, ističe kako nije kasno početi ni s 12, te sve zapravo ovisi o ciljevima koji se žele postići. Kaže kako je on sam krenuo s treninzima početkom OŠ, no i prije toga mnogo vremena provodio u dvorani, budući da mu je i otac bio trener. Tada je u Puli postojao samo klub “Istarski borac”, dok ih danas ima tri, uključujući i “Randori”. Kao posebnost juda ističe to da je ta borilačka vještina olimpijski sport od 1964. godine, a djelomično je nastao iz Jiu-Jitsua.

Upisi u klub traju tijekom cijele godine, uz posebnu pogodnost za djevojčice koje mogu prva dva mjeseca trenirati besplatno. Tijekom probnog razdoblja mogu se upoznati s ovim sportom, i uvjeriti se kako je to sport baš za njih. Svi ostali mogu također isprobati treninge bez naknade, u prvom mjesecu članstva u klubu.

U ostatku emisije čuli smo klapu Teranke i Vanju Zaimović, a nakon toga razgovor sa trenericom pulskih mažoretkinja Bojanom Raguž, pa spontana snimku s hodnika Rojca – pred probu zbora Makedonskog kulturnog društva “Sv. Kiril i Metodij”. Na koncu smo poslušali R2 iz Pionirskog doma, te Stormeru i Oziric Tentacles, te čuli najave događanja o kojima možete više saznati na: www.rojcnet.pula.org

Cijelu emisiju poslušajte u nastavku.

Emisiju uredili i vodili: Boris Bjelica i Dejan Štifanić

Foto: Dejan Štifanić

Tekst: Edita Bojanac Delcaro

Oznake: , , , ,

RSS 2.0 | trackback