Tribina i radionica o urbanim i društvenim vrtovima u okviru kampanje “Vrati vrt u grad” i projekta “Vrt(AKT)ivizam”

Radio Rojc

Objavljeno 05.11.2020. pod Društvo, Podcast

Grupa za urbane vrtove Zelene Istre u okviru kampanje “Vrati vrt u grad” i projekta “Vrt(AKT)ivizam” večeras u 18:30 organizira tribinu o urbanim vrtovima u Varaždinu, zajedničkom urbanom vrtu u Rijeci te urbanim vrtovima koje planira Grad Pula.

Na tribini će izlagati Ivan Čehok – gradonačelnik Grada Varaždina, Eda Rumora – ravnateljica Direkcije za razvoj, urbanizam i ekologiju pri Odjelu za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem Grada Rijeke, Ingrid Bulian – pročelnica Upravnog odjela za prostorno planiranje, komunalni sustav i imovinu Grada Pule, Cvijeta Biščević – permakulturna dizajnerica i sudionica prvih inicijativa za urbano vrtlarstvo u Hrvatskoj, Rusalka Majer iz varaždinske udruge Gredica te Sandra Grozdanov iz riječkog Centra za kulturu dijaloga. Tribinu će moderirati Dunja Mickov iz Zelene Istre. Nakon uvodnih izlaganja slijedi diskusija s građanima za koje je u Circolu rezervirano 20 sjedećih mjesta.

Sutra, 6. studenog održat će se radionica o modelima urbanih i društvenih vrtova u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc s početkom u 17:30 sati. Radionicu vodi Zelena Istra, a, putem online alata, facilitira Cvijeta Bišćević, edukatorica s urbanističko-arhitektonskom pozadinom. Bišćević će tijekom radionice prezentirati osobno iskustvo u zagovaranju za urbane i društvene vrtove u Zagrebu i Rijeci te sudionicima radionice pružiti podršku prilikom promišljanja o modelu pulskog projekta urbanih vrtova i društvenog vrta.

Najavu zanimljivih događanja Zelene Istre poslušajte u našoj emisiji, a više o svemu saznajte na webu Zelene Istre.

Emitiranje ove emisije omogućeno je financijskom podrškom Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP i Norveških grantova. Sadržaj ove emisije isključiva je odgovornost udruge “Zelena Istra“ i ne odražava nužno stavove država donatorica i Upravitelja Fonda.

Projekt „Vrt(AKT)ivizam” je podržan sa € 4.746 financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP i Norveških grantova.

RSS 2.0 | trackback