FILIP ZORIČIĆ Građani različitih pogleda mogu zajednički promišljati o gradu

Radio Rojc

Objavljeno 11.05.2021. pod Društvo, iz Rojca

Filip Zoričić, jedan od dva nezavisna kandidata za gradonačelnika Pule, predstavio je svoj program na valovima Radio Rojca.

Kao i prijašnjeg gosta, ravnatelja pulske Gimnazije Filipa Zoričića se pitalo niz blic pitanja, iz kojih se može izvući da Zoričić smatra kako je vjeronauk dio izborne nastave, građanski odgoj smatra bitnim kada je u pitanju postizanje kvalitetnog obrazovnog stroja, istospolne brakove i zakonsku mogućnost da istospolni parovi posvajaju djecu podržava, ističući kako ne smije postojati monopol na ljubav. U geografskom i povijesnom kontekstu Istre više naginje ka Titu, ali u kontekstu osnutka Republike Hrvatske drži se Franje Tuđmana.

Okosnica Zoričićevog programa, na koju se osvrnuo u razgovoru jest aplikacija koja će omogućavati stopostotnu transparentnost glede financija. Ona će u real timeu pokazivati gdje, kome i zbog koga, odnosno zbog čega odlazi novac.

Na upit o činjenici da se još uvijek nije pojavio drugi broj školskog lista Žurnal, lista koji je na državnom nivou nagrađivan od strane struke, Zoričić je izjavio kako nitko u školi nije zabranio daljnje izdavanje i rad lista, a kao glavnu prepreku ističe pandemiju koronavirusa.

RSS 2.0 | trackback