MAJA ŠARIĆ Svaki građanin Pule mora biti jednak, nitko ne smije biti iznad nikoga

Radio Rojc

Objavljeno 12.05.2021. pod Društvo, iz Rojca

Maja Šarić, kandidatkinja Demokrata Istre za gradonačelnicu Pule, na valovima Radio Rojca predstavila je svoj program.
Kao osobni motiv za ulazak u kampanju Šarić ističe eroziju morala i bijeg političke moći u privatne ruke, koje, kako kaže, već duže vremena nisu ispružene prema čovjeku već kapitalu.
Šarić vidi temelje grada urušenima, stoga naglašava kako je jasan prostorno-urbanistički plan prvi korak ka ponovnoj izgradnji tih temelja i samim time otvaranju mogućnosti za nadogradnju tih temelja.
Šarić nalaže da je poduzetništvo od krucijalne važnosti. Stvaranje nove poslovno-industrijske zone, kaže Šarić, privući će svježi kapital, sa fokusom na mlade poduzetnike koji su često puni ideja, ali nemaju logističku potporu Grada.
U slučaju dolaska Maje Šarić na poziciju gradonačelnice, njeni suradnici u Gradskom vijeću do te će pozicije doći natječajima i prethodnim iskazivanjem kompetencija.
Šarić Vjeronauk u školama ne uvažava, građanski odgoj drži vrijednim uvođenja, smatra da ljubav treba podržavati na svim razinama, stoga istospolne brakove i mogućnost da istospolni parovi posvajaju djecu podržava, poklič „Za dom spremni“ u javnoj domeni osuđuje, a Tito joj je favorit, naspram Tuđmana. Iako je bazično skeptična prema cjepivima protiv koronavirusa, u prvom planu joj je sigurnost ljudi oko nje.

RSS 2.0 | trackback