Radio klub Arena

Radio Rojc

Objavljeno 14.09.2023. pod iz Rojca

U našoj redovitoj emisiji Siesta de Rojc gostovali su Dinko Hrkač i Toni Miladinović iz Radio kluba Arena koji svoje prostore već više od deset godina ima na trećem katu Rojca. O povijesti radioamaterizma u Puli koje seže u pedesete godine prošlog stoljeća, promjenama adresa i članstva, do konačnog smještaja u Rojcu razgovarao je naš voditelj Boris Bjelica.

“Mi smo vrlo zadovoljni u Rojcu jer smo na vrhu, antene su nam blizu, a često moramo izaći na krov kako bi te antene popravili i provjerili je li sve uredu. Trudimo se da imamo zadovoljavajuću opremu kako bi mogli održavati odgovarajuće veze. Svake godine nešto novo kupiti kako bi klub osposobili za primitak novih članova” – veli Miladinović.

“Da bi se bavio radioamaterizmom, osim dobre volje, ne treba novaca” – kaže Dinko Hrkač. “Sve može početi na Metisu. Što je iz Uljanika bačeno u smeće, mi iz tih elementa vadimo ono što nam je potrebno i pravimo prijemnike, predajnike, antene i ostalo. To je početak i ne košta ništa. E sad, svaki hobi košta i onaj koji ima puno novaca može si kupiti naravno skupu opremu”. Na upit koji je benefit radioamaterizma Hrkač kaže kako je svjedokom da su mnogi radioamateri bivajući po svijetu uspostavili korisne kontakte. “Radioamateri su dobronamjerni ljudi, Bilo gdje u svijetu da u vrtu vidite antenu, možete pozvoniti tom čovjeku i on će vam rado pokazati svoju opremu i ugostiti vas. Znam puno ljudi koji su preko radioamatera došli do poznanstva, do poslova i slično” – kaže on.

Radio klub Arena inače 2. listopada započinje sa besplatnim tečajem, a zainteresirani ih mogu kontaktirati putem njihove web stranice ili osobno u sjedištu kluba ponedjeljkom u 19 sati.

Cijeli razgovor poslušajte na linku dolje.

Oznake:

RSS 2.0 | trackback