Uskoro počinje rekonstrukcija odvodnje u Rojcu

Radio Rojc

Objavljeno 03.10.2023. pod iz Rojca

Krajem ovog mjeseca, točnije 23. listopada započeti će prva faza radova na rekonstrukciji fekalne i oborinske odvodnje u dijelu dvorišta i zgradi Društvenog centra Rojc. Kako pojašnjava Cinzia Počeko Kranjec, voditeljica komercijalnih poslova PULA USLUGE + UPRAVLJANJE d.o.o., postojeće cijevi mješovite odvodnje datiraju iz vremena austrougarske, te više ne zadovoljavaju uvjete funkcionalnosti i vodonepropusnosti. Rekonstrukcijom odvodnje razdijelit će se sustav na sanitarnu i oborinsku odvodnju te dugoročno riješiti problem funkcionalnosti sustava.

Kako će sanitarni čvorovi na svim katovima u navedenom razdoblju biti izvan funkcije, izričito je zabranjeno korištenje istih u jugozapadnom i sjeverozapadnom krilu zgrade tijekom razdoblja izvođenja radova. Korisnici koji imaju sanitarne čvorove unutar svojih prostorija, također ih ne smiju koristiti, a zabranjeno je koristiti i sve vrste odvoda koji su spojeni na vertikale jugozapadnog i sjeverozapadnog krila.

Za vrijeme trajanja radova biti će dostupan sanitarni čvor na prvom katu ispred Dnevnog boravka, te sanitarni čvor u dvorištu Rojca kojeg koristi udruga Monte Paradiso.

Ugovorena cijena radova s PDV-om iznosi 99,189.19 eura, a rekonstrukcija bi trebala biti okončana do 24. studenog ove godine.

Edita Bojanac Delcaro

Foto: Dejan Štifanić

Oznake: ,

RSS 2.0 | trackback