Nenad Kovačić: Prepoznajem punk u tradicijskoj glazbi

Radio Rojc

Objavljeno 16.09.2022. pod Kultura

Koncert glazbenika Nenada Kovačića pod nazivom “Solo za (Rahulovu) kanjiru” bit će održan u subotu, 17. rujna 2022. u Dnevnom boravku Rojca, s početkom u 20.30. Kovačić je udaraljkaš i istraživač balkanskog i zapadnoafričkog ritma o kojem je učio od najvećih živućih majstora u Gvineji, Maliju i Burkini Faso, dok će na predstojećem koncertu istraživati zvukovne mogućnosti kanjire – malenog tradicijskog južnoindijskog bubnja.

“Solo za (Rahulovu) kanjiru” predstavlja nastavak Kovačićeve dugogodišnje glazbene prakse koja obuhvaća korištenje tradicijskih udaraljki u kontekstu suvremene eksperimentalne i improvizirane glazbe. Također, rezultat je to i njegova uspješnog nastojanja u vraćanju tradicijskih instrumenata u glazbeno istraživačke prakse, smatrajući da su u određenom trenutku paušalno svrstani u kategoriju konzervativne tradicionalnosti.

Događaj je organiziran u sklopu programa “Ciklus koncerata Nove, eksperimentalne i improvizirane glazbe_0.3” kojeg organizira udruga Rondo Histriae uz financijsku potporu Upravnog odjela za kulturu i razvoj civilnog društva Grada Pule i Upravnog odjela za kulturu i zavičajnost Istarske županije.

RSS 2.0 | trackback