OBAVIJESNI RAZGOVOR Nenad Marjanović Dr. Fric

Radio Rojc

Objavljeno 06.03.2023. pod Podcast

Gost u Obavijesnom razgovoru bio je Nenad Marjanović, dr. Fric, a teme razgovora bile su aktualne zabrane glazbe i sportske teme o NK Istra 1961.  

Pula ima povijest politike koja je legalizirala zabrane, jednom je čak u ovom gradu donesena službena odluka gradskog vijeća da se zabrani bilo kakav oblik elektronske muzike. Aktualnom zabranom, koju je bez ikakvog temelja donio gradonačelnik Filip Zoričić, Marjanović nije iznenađen, kao ni pričom koju ona nosi. Ovaj je put gradonačelnik samostalno donio odluku o zabrani koncerta narodne i turbo folk glazbe, donoseći odluke kao pojedinac koji odlučuje o kulturnoj politici grada.  

Ministrica kulture se u potpunosti složila s tom odlukom jer gradonačelnici imaju pravo kreirati kulturne politike u svom gradu i donositi odluke o tome što će se događati u javnom prostoru. Kako je tema sa zabranama glazbe konstanta u našem društvu, Nenad rješenje vidi u formiranju institucija koje će ovakve stvari provlačiti kroz filter i tako donositi odluke.  

U petak, 3. ožujka odigrana je povijesna utakmica između NK Istra 1961 i HNK Rijeka, a Nenad ovu utakmicu vidi kao derbi između GNK Dinamo i HNK Hajduk, samo u manjoj potenciji. U klubu se trenutno događa dobra organizacija, došlo je do drastične promjene, klub vjeruje u sebe, a sa Sašom Bjelanovićem, direktorom koji je napravio fantastičnu selekciju, ovaj klub ima kontinuitet i kostur ekipe koji je već par godina zajedno, a stvorila se i potrebna kemija. Dovoljan broj ljudi još uvijek ne prati ovaj klub, ali buđenje i vjera u klub također zahtjeva neki period i to je proces koji traje. Kroz razgovor spomenuta je i milijunska prodaja igrača iz Pule, dobra praksa mladih trenera i situacija u kojoj se trenutno nalazi NK Istra 1961.

Cijeli razgovor možete poslušati na sljedećem linku:

Pripremila: Anja Ninić

Oznake: , ,

RSS 2.0 | trackback