Prijedlog Odluke o urbanim vrtovima

Radio Rojc

Objavljeno 24.12.2020. pod Podcast

O aktivnostima Zelene Istre povodom urbanih vrtova i zajedničkog vrta u Puli redovno izveštavamo sve građane koji su zainteresirani da se uključe i doprinesu zelenijem gradu. Ovoga puta, predstavnice Udruge Irena Burba i Nina Brnić ispričale su nam o prijedlozima odluka o pokretanju projekta urbanih vrtova i prvog društvenog vrta na Gregovici koje je za Grad Pulu izradila radna grupa sastavljena od 15-ak građana/ki Pule, predstavnika/ca pulskih udruga i škola.

Rad radne grupe odvijao se tijekom jedinstvenog sudioničkog procesa koji je trajao oko mjesec dana i obuhvaćao tri online sastanka na kojima se raspravljalo o svim kriterijima i odlučivalo o njihovom uvrštavanju u tekst prijedloga. Prijedlozi su 22. prosinca 2020. predani Gradu Puli. U Zelenoj Istri se nadaju njihovom usvajanju, odnosno da će poslužiti kao temelj za raspisivanje javnog poziva za urbane vrtove kojeg bi Grad Pula uskoro trebao objaviti.

Proces uključivanja građana i civilnog društva iz Pule je okviru kampanje “Vrati vrt u grad” i projekta “Vrt(AKT)ivizam” pokrenula Grupa za urbane vrtove Zelene Istre, nadovezujući se time na zaključke nedavno održane tribine i radionice na kojoj su predstavljene dobre prakse iz Rijeke i Varaždina te različiti modeli društvenih i urbanih vrtova. Na ovaj su način po prvi put u Puli prijedlozi gradskih odluka kreirani “odozdo prema gore”.

Više o projektu Vrt(AKT)ivizam i kampanji “Vrati vrt u grad” za urbane vrtove i društveni vrt u Puli saznajte na webu Zelene Istre.

Emitiranje ove emisije omogućeno je financijskom podrškom Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP i Norveških grantova. Sadržaj ove emisije isključiva je odgovornost udruge “Zelena Istra” i ne odražava nužno stavove država donatorica i Upravitelja Fonda.

Projekt “Vrt(AKT)ivizam” je podržan sa € 4.746 financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP i Norveških grantova.

RSS 2.0 | trackback