Poništavanje procesa nastanka benda

Radio Rojc

Objavljeno 13.06.2022. pod Kultura

Premijerni koncert instrumentalnog kvarteta The Anti-Teleological Rock Combo održan je sinoć, 12. lipnja u unutarnjem dvorištu Rojca, predstavivši publici četiri kompozicije Lea Beslaća, napisane s namjerom da se četvorica istaknutih glazbenika i predstavnika mlađe generacije okupe i najzad sviraju skupa.

“U ovom ciklusu pjesama, radi se o kompozicijama koje je Leo napisao da okupi bend, neke se referiraju na događaje iz našeg društvenog folklora, ali teško mi je to opisati zbog autorske cenzure, ne znam što smijem reći. Radi se o oslobađanju od pokušavanja nametanja sadržaja koji nije tamo, dakle radi se o čistoj glazbi kakva je. Ideja grupe je da poništimo taj cijeli proces kroz koji bend mora proći da bi se smatrao bendom, kao što su društvene mreže, izgled… Ovaj bend to nema”, objašnjava za Radio Rojc jedan od članova, gitarist i producent Luka Čapeta.

On je također u programu Radija prvi put javno predstavio i svoj autorski projekt, Temporal Body.

“Inače se bavim produkcijom, a vještina u produkciji ne dolazi sama od sebe, moraš raditi na nečemu, i onda sam ja sebi izmislio prvi projekt da razvijem neke vještine, gdje sam radio s hip hop muzikom i srodnim zvukom. Kad sam s tim prestao i shvatio da godinu dana nisam isproducirao ništa svoje, odlučio sam raditi techno muziku, jer sam prije pandemije jako puno izlazio i malo sam proputovao”, objašnjava Luka i dodaje da je, do tog trenutka, za njega techno bio izrazito širok pojam te da je Temporal Body nastao, kako ime sugerira, kao nešto privremeno.

“Na kraju je to postalo dosta dobro mjesto za isprobavati svoje ideje i output, i prešlo u nešto produktivno. Ljudi su me počeli primjećivati, tako sam i napravio remix za Porto Morto, za njihovu stvar Čekam ih i uskoro bi trebao izaći remix za još jednu njihovu pjesmu i to mi je sad jedna od najdražih stvari koje sam radio. Hrvoje Klemenčić ja smo dobri prijatelji, volimo se družiti i provoditi vrijeme skupa, i to uglavnom znači ispred kompjutera i programa, tako da smo uvijek produktivni”, navodi Luka.

Cijeli razgovor poslušajte na linku.

Autorica: Marija Stojadinović

Oznake: , , , , , ,

RSS 2.0 | trackback