Grb Grada Pule dobila Rozalija Javoran

Radio Rojc

Objavljeno 09.05.2024. pod Društvo, iz Rojca, Podcast

Ovotjedna emisija ZDRAVO DRUŠTVO ugostila je univ. mag. oec. Rozaliju Javoran, koja je za svoj rad na unapređenju kvalitete skrbi za djecu s razvojnim teškoćama, primila Grb Grada Pule. Zahvaljujući analizi podataka prikupljenih za diplomski rad naziva “Istraživanje kvalitete usluga skrbi za djecu s teškoćama u razvoju na području Istarske županije“, nagrađena je za svoj doprinos u identifikaciji ključnih problema u sustavu socijalne skrbi.

Njezin je rad u protekloj godini inicirao promjene koje su rezultirale vidljivim poboljšanjima i napretkom u pružanju potrebne podrške za obitelji s djecom s razvojnim teškoćama. Ovo priznanje odražava njezin doprinos u stvaranju boljeg društva, a nominirali su je građani uz podršku Prodekana i profesora Sveučilišta u Puli.

O primitku nagrade i što ona za nju znači, mlada znanstvenica nesebično kaže: – “Ja nagradu dijelim sa sudionicima istraživanja, želim ih pohvaliti na otvorenosti i povjerenju za iznimno korisne, konstruktivne prijedloge. Zaista su pomogli i ravnateljima institucija, kao i lokalnoj vlasti da unaprijede sustav za djecu s teškoćama u razvoju. “

Cijelu emisiju poslušajte u nastavku.

Emisiju uredila i vodila: Gabrijela Galant Jelenić

Foto: Boris Bjelica

Tekst: Edita Bojanac Delcaro

Oznake: , , ,

RSS 2.0 | trackback