Inkluzivniji društveni vrt

Radio Rojc

Objavljeno 31.01.2023. pod Društvo

Zelena Istra trenutno provodi javno savjetovanje o njihovoj metodi planiranja uključivih i pristupačnih društvenih vrtova, kojom namjeravaju društveni vrt učiniti još pristupačnijim i uključivijim za osobe s invaliditetom i djecu s poteškoćama u razvoju.

Dunja Mickov iz Zelene Istre uputila je poziv svim zainteresiranim građanima i građankama, predstavnicima organizacija civilnog društva, javnog i privatnog sektora da im pošalju svoje upite, prijedloge i komentare vezano uz samu metodu do 26. veljače 2023. godine. Tekst nacrta metode i online obrazac za prijedloge može se pronaći na web stranicama Zelene Istre. Sugestije i upite možete uputiti putem e-maila ured@zelena-istra.hr, preko telefonskog broja udruge 052/506-065, poštom na adresu Gajeva 3, 52100 Pula. Moguć je i dolazak u prostor udruge na 3. katu Rojca, do 16 sati radnim danom.

Što se tiče samog razloga javnog savjetovanja, Dunja ističe da je “cilj samog procesa planiranja učiniti društveni vrt kod nas u Puli na Gregovici pristupačnim, uključivim, ponuditi sadržaje koji će odgovarat potrebama i privući osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju, pa ukoliko nam je cilj inkluzija, participativnost u praksi, onda moramo na takav isti način i doći do tog cilja. Zato smo osmislili takve procese koji su maksimalno otvoreni, inkluzivni, paticipativni i prema osobama s invaliditetom, organizacijama koje ih zastupaju, javnim ustanovama, građanima…” Također je izrazila vjeru da bi metoda mogla biti korisna i organizacijama civilnog društva, građanskim inicijativama, ali i jedinicama lokalne samouprave, jer se potencijalno neka obilježja metode mogu preuzeti u svrhu planiranja raznih projekata.

Cijeli razgovor sa Dunjom poslušajte na sljedećem linku:

Razgovarala: Dunja Mickov

Pripremio: Saša Stepanović

Fotografija: Zelena Istra, Pexels

Oznake: , , , , ,

RSS 2.0 | trackback