Rojc magazin – UDVDR Istarske županije

Radio Rojc

Objavljeno 29.04.2024. pod Društvo, iz Rojca, Podcast

U prvom dijelu subotnje emisije ROJC MAGAZIN, nakon glazbenog uvoda, poslušali smo razgovor s Marijanom Mužinićem, zamjenikom predsjednika Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Istarske županije. Ova udruga, osnovana 1995. godine, posvećena je unapređenju životnih uvjeta hrvatskih branitelja i civilnih žrtava rata, djelujući kao centar znanja i razvoja u suradnji s nacionalnom UDVDR. Sa šest podružnica u istarskim gradovima i općinama, okupljaju 950 članova.

“Udruga se bavi braniteljskom populacijom, koja je danas, na žalost sve starija i problemi su drugačiji nego prilikom osnivanja Udruge. Tada smo se bavili sportskim aktivnostima, dok danas više brinemo o zdravlju i socijalnoj sigurnosti. Financiramo se iz lokalne i regionalne samouprave, a sredstva su strogo namjenska – naš projekt se zove “Unaprjeđenje zdravlja i socijalne sigurnosti hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji”, a provodi se kroz sportsko-rekreativne aktivnosti, socijalnu i zdravstvenu zaštitu, te sjećanje na naše poginule i preminule branitelje i događaje iz Domovinskog rata.“ – istaknuo je Marijan Mužinić

Nakon razgovora, uslijedilo je javljanje uživo s Rock buvljaka koji se za vrijeme emisije odvijao u Dnevnom boravku, pa je tom prigodom Vladimir Butković, jedan od izlagača, podijelio s nama svoje dojmove.

Glavni urednik Boris Bjelica, za glazbeni dio emisije odabrao je sljedeće bendove: Boykot Fur, Popeye, Anti Otpad, Manekeni, Filji di Bruno Atomiko, KUD Idijoti, W.G.P., Pokret Otpora i Dead Lesh.

Cijelu emisiju poslušajte u nastavku.

Emisiju uredili i vodili: Dejan Štifanić i Boris Bjelica

Foto: Dejan Štifanić

Tekst: Edita Bojanac Delcaro

Oznake: , , ,

RSS 2.0 | trackback