Pula ostaje lijevo!

Radio Rojc

Objavljeno 19.04.2024. pod Društvo, iz Rojca

Boro Vučković, čije je profesionalno putovanje obilježeno radom na Televiziji Zagreb, a kasnije i na HRT-u, gostovao je u ovotjednom izdanju emisije PULA TO JE RAJ. Uz bogato iskustvo saborskog izvjestitelja, urednika u Programu za inozemstvo, te komentatora gospodarskih i političkih događanja, ističe se njegova uloga savjetnika bivšeg predsjednika Stjepana Mesića, a svojim je radom na emisiji “Jugoslavijo, dobar dan”, koja je privukla milijunsku publiku, doprinio povezivanju dijaspore s domovinom. Njegova predanost i doprinos hrvatskom novinarstvu prepoznati su 1990. godine kada je nagrađen Zlatnim perom HND-a.

S doajenom hrvatskog novinarstva koji umirovljeničke dane provodi u Puli, Saša Jokić je potražio odgovore na pitanja koja se nameću u ovoj superizbornoj godini, poput moguće koalicije kod sastavljanja Vlade, predsjedničkih kandidata, te izbora za Europski parlament.

“HDZ će tražiti dio svojih partnera u DP-u. Ne vjerujem da će ići s Mostom, oni će se prije nagnuti prema centru odnosno lijevo. Meni je zapravo žao SDP-a, da tako na neki način tone, tu više nema nikakvog programa – to više nije socijaldemokracija! Sjećam se prije parlamentarnih izbora 2000. koje sam radio aktivno s Mesićem, SDP je imao natruhe socijaldemokracije, dok ovo danas više ne liči na to! Ako dođe do ponavljanja izbora rezultati bi mogli izgledati bitno drugačije, međutim tradicionalni birači HDZ-a će opet ubaciti za HDZ, ali neke bi se stvari mogle promijeniti!“ – istaknuo je Boro Vučković

Cijelu emisiju poslušajte u nastavku.

Emisiju uredio i vodio: Saša Jokić

Foto: Boro Vučković / Facebook

Tekst: Edita Bojanac Delcaro

Oznake: , , ,

RSS 2.0 | trackback