Rojc magazin – Edi Cukerić

Radio Rojc

Objavljeno 18.04.2024. pod Društvo, iz Rojca, Kultura, Podcast

U posljednjem izdanju ROJC MAGAZINA pripremili smo razgovor s nagrađivanim glazbenim producentom Edijem Cukerićem iz udruge Tondak, nazvane po dijelu roženice u koju ide pisak. Očekivano, najviše se govorilo o glazbi:

– “Primarna djelatnost udruge je očuvanje istarske narodne baštine i u toj smo prvoj fazi bili Daniele Pernić, Maurizio Ferlin i ja. Pokrenuli smo neke projekte, snimanja po Istri – kantadura, roženičara, gunjaca i ljudi koji sviraju harmoniku Triestinu. Mogu ekskluzivno najaviti da nam tijekom ovog mjeseca izlazi projekt koji smo započeli prije više od 10 godina, koji je bio zahtjevan financijski, a u toku dvije godine smo posnimali sve što je bilo aktivno što se tiče kantadura po cijeloj Istri. Snimalo se na terenu jer smo htjeli dobiti prirodnost izvođača, oni se najbolje osjećaju u svojim konobama, lišijerama,… Dvije smo godine putovali po toj našoj Istri i snimili 70-ak izvođača, a izdanje će izaći, ako ne tijekom travnja, onda u svibnju. Sastojat će se od dva CD-a, unutra su 52 pjesme, kante – jedan dio je iz arhiva Radio Pule a drugi dio s tog terenskog snimanja.“

Uz najave događaja u i oko Rojca, slušali smo Pionirski Dom R2, The Chweger, The Spawn Of No-Thing, SAC-KUD Lino Mariani, Urar i My Pitbull Lucifer.

Cijelu emisiju poslušajte u nastavku.

Emisiju uredili i vodili: Dejan Štifanić i Boris Bjelica

Tekst i foto: Edita Bojanac Delcaro

Oznake: , , , ,

RSS 2.0 | trackback