Rojc magazin – Andi Pekica i Davor Uljanić Đuro

Radio Rojc

Objavljeno 13.05.2024. pod Društvo, iz Rojca, Kultura, Podcast

U subotnjoj emisiji ROJC MAGAZIN ugostili smo Davora Uljanića Đuru, voditelja udruge Seasplash i kluba Kotač. Dejan Štifanić i Boris Bjelica su s Đurom prošetali stazama povijesti Rojca, a on je tom prigodom podijelio svoje uspomene sa slušateljima: – “Mi smo startali na sceni ’92., a zatim smo se s tvrđave Casoni Vecchi spustili ovdje skupa s INAT-om, ’97. ili ’98. godine.”

Ističe kako su u prostor prvi ušli Gradski orkestar, uz Kazalište Dr. INAT, zahvaljujući kojemu su i dobili proctor za probe na katu, do udruge Armazonex. Tada su u Rojc ušli kao skvoteri, a boravak u zgradi su legalizirali 2007. godine, kada je potpisan ugovor s Gradom. Što se tiče trendova u glazbi, smatra da je sve otišlo u “independent”, te se nitko više ne zamara sa žanrom, već je bitno da je glazba dobra.

Također, razgovarali smo i s Andijem Pekicom, profesorom ŠPUD-a i jednim od umjetnika koji djeluju u Rojcu, povodom nedavno održane radionice stripa u Dnevnom boravku. Cilj dvosatne radionice bio je omogućiti učenicima Grafičke škole da preuzmu ulogu mentora, te vode polaznike kroz proces stvaranja stripa.

Za glazbeni ugođaj emisije pobrinuli su se Zbor Praksa, Krakatoa, FOB, Dark Busters, Megabitch, Pasmaters i Exploited, a u završnom dijelu emisije najavili smo i buduća događanja koja će se odvijati u Rojcu.

Pozivamo vas da nam se pridružite subotom i budete u toku s najnovijim pričama i događanjima iz najveće zgrade u Puli, putem ROJC MAGAZINA. Emisija kreće svake subote u 10 sati ujutro. Kalendar događanja u DC Rojc možete također pogledati ovdje.

Cijelu emisiju poslušajte u nastavku.

Emisiju uredili i vodili: Dejan Štifanić i Boris Bjelica

Foto i tekst: Edita Bojanac Delcaro

Oznake: , , ,

RSS 2.0 | trackback