Dodjela Zlatne šikare za medijske i političke bisere

Radio Rojc

Objavljeno 13.10.2023. pod Društvo

Inicijativa za Lungomare sutra (subota) u 19 sati u Dnevnom boravku Rojca dodjeljuje “Zlatnu šikaru” – nagradu za najuspješnije šikaniranje građana u protekloj godini. Nagrade se dodjeljuju za medijske djelatnike i političare, te jedna počasna nagrada. U kategoriji političara za ovu prestižnu nagradu bore se gradonačelnik Filip Zoričić, te gradski vijećnici Igor Belas i Sanja Radolović (10 kuna šut!), u medijima urednik i direktor TV Nove Denis Mikolić, bivši urednik i novinar Glasa Istre Ivor Balen, te glavni urednik istog lista Robert Frank. U kategoriji političara nominiran je bio i vijećnik Kristijan Biteri, te novinar Glasa Istre Marcelo Rosanda.

” Nominirani za ovu nagradu su nas nazivali foteljašima, teroristima, neradnicima i drugim raznim pogrdnim imena kako bi nas što više u javnosti ocrnili, a to su volonteri koji su radili i do dvadeset sati dnevno kako bi građane osvijestili o ovom pitanju koje je bitno, ne samo zbog prostora, već zbog budućeg razvoja Pule.” – veli Ivana – Nataša Turković iz Incijatve za Lungomare koja se prije godinu dana izborila za prvi pulski refrendum, dodajući da će sutra na dodjeli objaviti i najnovije nadopune poslane vezane za nezakonitu uknjidžbu vlasništva.

“O hotelu Valkane se govori u kontekstu nečega za što možemo glasati za ili protiv međutim, nitko ne postavlja pitanje vezane za ligitimitet pretvorbe i privatizacije koja se ovdje dogodila. To pitanje je izuzetno bitno jer nama oduzima jedno društveno vlasništvo koje za zajednicu ima puno veću vrijednost nego što ima hotel od kojeg će koristi imati samo investitor.”

“Zlatna šikara je ujedno oda našoj šikari za koju se nadamo da neće biti zamjenjena betonom. Želimo na ovaj način i ukazati na naš identitet koji nam se pomalo briše.” – kazala je Turković pozivajući na koncu laureate da se sutra odazovu primanju nagrade, bez srama. Jer ako je Sandra Bullock mogla doći po sviju Zlatnu malinu, možete i vi. ” Vi ste izreli neke od najljepših medijskih i političkih bisera u našem društvu. Budi ponosni na to i dođite preuzeti svoju nagradu.”

Zašto je Marsovo polje adekvatnija lokacija za nogometno igralište NK Uljanik nego Lungomare i drugim temama poslušajte na linku dole.

Priredio: Dejan ŠtifanićOznake: , ,

RSS 2.0 | trackback