RE-USE DAN U ROJCU

Radio Rojc

Objavljeno 16.04.2024. pod Društvo, Gradimo Rojc, iz Rojca

Udruga Zelena Istra i tvrtka ZEOS d.o.o u suradnji s Knjižnicom REČI iz Ljubljane, predstavit će 25. travnja inovativni koncept knjižnice alata i kamion za popravke E-transformer 2.0. Događaj će se održati od 12 do 19 sati u Rojcu, kada ćete moći, između ostalog, donijeti svoj neispravan uređaj na besplatnu dijagnostiku i popravak, zamijeniti svoj ispravan uređaj po principu “jedan za jedan” i igrati retro računalne igrice. Povodom predstojećeg događaja, u EKO ROJCU smo ugostili Andreu Ivančić iz Udruge Zelena Istra.

“E-transformer je jedno posebno vozilo koje se transformira u učionicu, a za cilj ima produžiti životni vijek električnih uređaja, kroz edukaciju i zabavu. Koncept je ovakav – u kamionu postoji neka vrsta terase gdje građani mogu koristiti e-mjenjačnicu, a to je kada zamijeniš svoj ispravan uređaj za drugi. U samom kamionu može se pogledati animirani film o kružnom gospodarstvu. Također, sa strane postoji mali muzej uređaja iz prošlosti, a građani će se moći upoznati s primjerima trajnih magneta i procesa njihovog recikliranja, te igrati retro računalne igrice.” – pojasnila je Andrea Ivančić

Predstavljanje Knjižnice (posudionice) alata održat će se u Dnevnom boravku Rojca od 14 do 15 sati, a cjeli program, koji ima za cilj promicanje održivosti i kružne ekonomije, možete pogledati ovdje.

Cijelu emisiju poslušajte u nastavku.

Emisiju uredio i vodio: Gabrijela Galant Jelenić

Foto i tekst: Edita Bojanac Delcaro

Oznake: , , ,

RSS 2.0 | trackback