Kako si i hoćeš li iskreno odgovoriti

Radio Rojc

Objavljeno 16.02.2023. pod iz Rojca, Kultura

Pulska publika nedavno je ponovno imala priliku pogledati predstavu “Kako si ti…?”, u kazalištu Dr. Inat u DC-u Rojc. U predstavi igraju Olesia Rusinova, Vladimir Butković, Sabina Aličić Butković i Ines Trošić. Dizajn svjetla potpisuje Sandro Butković, glazbu je izabrala Olesia Rusinova, dok je mentor bio Branko Sušac.

Povodom izvođenja predstave razgovarali smo s mladom ukrajinskom glumicom Olesiom Rusinovom, koja se kroz ovu predstavu iskušala i u ulozi redateljice. Predstava pored naslovnog pitanja postavlja publici i druga važna pitanja kao što su: koliko često iskreno odgovorimo na pitanje “Kako si”, koliko problema krijemo u sebi i koliko iskreno saslušamo priču druge osobe.

Kroz predstavu pratimo priče četvero protagonista koji se tu i tamo susreću ali su suštinski sami, a svaka njihova priča donosi odgovore na pitanja u skladu s njihovom situacijom i problemima. Kroz ovo izvođenje predstave prikazana je još jedna nova priča koju je kroz novu ulogu predstavila glumica Sabina Aličić Butković.

Poruka koju je redateljica željela prenjeti predstavom je da svaka osoba ima svoj problem i svaki problem je velik za tu osobu, od velikih globalnih problema do osobnih koji su također važni. Olesia već ima ideje i za nove predstave sa socijalnim temama, za koje se nadamo da ćemo imati priliku pogledati u budućnosti.

Cijeli razgovor možete poslušati na sljedećem linku:

Razgovarala: Nevena Trgovčić

Pripremila: Anja Ninić

Oznake: , ,

RSS 2.0 | trackback